EBOOK PERCUMA: PANDUAN MENULIS NOVEL – Berpandukan Kisah benar

EBOOk ini diberi secara PERCUMA kepada   sesiapa yang berminat terutamanya mereka yang sedang merancang untuk menghasilkan sebuah novel. Setiap hari kita membaca akhbar dan menemui pelbagai cerita. Kebanyakkannya adalah cerita benar yang berlaku sehari-hari. Sebenarnya cerita-cerita daripada keratan akhbar itu boleh diolah untuk dijadikan sebuah novel.

          Tetapi bagaimanakah caranya?

          Ebook PERCUMA ini akan menerangkan kepada pembaca bagaimana mahu mendapatkan bahan-bahan daripada cerita yang dipaparkan di akhbar kemudian diolah menjadi sebuah novel. Pembaca juga akan diajar bagaimana mahu menulis sinopsis berdasarkan cerita berkenaan, kemudian diajarkan menulis rangka cerita seterusnya untuk menulis bab demi bab.

          Untuk lebih memahami, pembaca akan disediakan contoh-contoh yang mudah. Sebenarnya banyak maklumat dan panduan berguna  di dalam ebook ini yang tidak didapati oleh mana-mana buku panduan yang khususnya menulis novel.

          Oleh itu jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan ebook percuma ini. Pembaca yang berminat tidak perlu membayar apa-apa. Cuma yang penting, pembaca mesti memberikan alamat email untuk penulis menghantarkan ebook ini ke kotak email saudara.

          Untuk peringkat permulaan, pemberian ebook percuma ini akan diberikan kepada 100 orang yang mana dahulu, akan didahulukan selagi stok masih ada.

Berikan alamat email anda kepada saya  di alamat: mnasd_326 @yahoo.com atau sms alamat email anda itu ke no. telefon: 013-3635560 dan nyatakan ingin mendapatkan ebook percuma.

18 thoughts on “EBOOK PERCUMA: PANDUAN MENULIS NOVEL – Berpandukan Kisah benar

 1. fristian berkata:

  ni saya lagi belajar menulis novel. mungkin anda bisa membantu saya mulai dari awal penulisan sampai di terbitkan. makasih….

 2. miza berkata:

  asslamualiakum tuan, saya seorang pelajar, saya amat meminati penulisan novel. harap tuan dapat emailkan ebook penulisan novel kepada saya

  • muhdnasruddin berkata:

   Salam kemali. Ebook percuma masih ada. Saya akan masukkan ke mailboz anda kemudian. terima kasih.

 3. Asmahwati berkata:

  Assalamualaikum.sy nak tnya jika panduan menulis novel ne masih ada?sy baru terjumpa lama ne.sy sgt teringin untuk menulis novel tp tidak tahu caranya.harap tuan dapat tolong.terima kasih

 4. siti norfazini binti omar berkata:

  Salami… Tuan,
  Masih ada lagi ebook percuma?
  Saya berminat untuk memdapatkannya.
  Boleyn tuan emailkan kepada saya.
  Teresa kasih.

  • muhdnasruddin berkata:

   Buat masa sekarang saya sedang menawarkan pakej tiga ebook iaitu, CARA MUDAH MENULIS NOVEL, 50 TIP MENULIS NOVEL DAN PANDUAN MENULIS NOVEL BERDASARKAN KISAH BENAR, dengan harga PROMOSI iaitu RM 50. 00 sahaja. Harga asal ialah RM 90.00 sekarang Jimat RM 40.00. Tawaran ini dibuka sehingga bulan April 2017. Jangan lepaskan peluang mendapatkannya.

   Boleh layari blog saya yang lain di http://www.mnasruddindasuki.blogspot.com

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s